Reclamă

Armata israeliană a anunțat miercuri seara că a ucis un membru al grupării Hezbollah din Liban într-un atac aerian desfășurat în regiunea Quneitra, aflată la marginea Platoului Golan sirian, teritoriu ocupat și anexat de Israel. Conform agenției de știri AFP, citată de Agerpres, lovitura aeriană a vizat un individ pe nume Adham Jahout, despre care oficialii militari israelieni susțin că era parte a unei celule teroriste Hezbollah din Siria.

Un comunicat al armatei israeliene a precizat că Adham Jahout era implicat în furnizarea de informații către Hezbollah, obținute de la surse loiale regimului sirian, și că transmitea date culese de pe frontul sirian pentru a facilita planificarea unor operațiuni împotriva Israelului pe Platoul Golan.

De la debutul războiului civil sirian în 2011, Israelul a desfășurat sute de raiduri aeriene în țară, având ca țintă atât armata siriană, cât și diverse grupuri susținute de Iran, inclusiv Hezbollah. În ciuda frecventelor atacuri, autoritățile israeliene, în general, se abțin din a comenta aceste raiduri, însă afirmă în mod constant că nu vor permite Iranului, un adversar declarat al Israelului, să își extindă prezența în Siria.

Generalul Herzi Halevi, șeful de stat major al armatei israeliene, a reiterat miercuri angajamentul Israelului de a continua acțiunile militare împotriva Hezbollah. El a subliniat că armata va continua să lovească gruparea fără răgaz, în contextul unei ofensive reînnoite demarate în a doua jumătate a lunii septembrie, după un an de tensiuni la frontiera cu Libanul.


Reclamă

Share.
© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro