Reclamă

Nelu Tătaru, fost ministru al Sănătății și actual deputat, s-a prezentat joi la sediul Direcției Naționale Anticorupție (DNA) Iași pentru a fi audiat sub suspiciunea de luare de mită. Procurorii susțin că acesta ar fi acceptat bani de la pacienți sau rudele lor, având dovezi care indică faptul că faptele s-ar fi repetat de cel puțin 100 de ori.

Chirurg la spitalul din Huși, Nelu Tătaru este vizat de o anchetă care provoacă controverse și ridică întrebări legate de imunitatea sa parlamentară. Fiind parlamentar, anchetatorii se confruntă cu limitări legale care le împiedică să efectueze percheziții sau arestări fără aprobarea Camerei Deputaților. Cu toate acestea, legea permite investigarea, punerea sub acuzare și trimiterea în judecată a parlamentarilor pentru fapte penale.

Nelu Tătaru a deținut funcția de ministru al Sănătății între 26 martie 2020 și 23 decembrie 2020. În cariera sa politică, a fost ales senator pe listele Partidului Național Liberal (PNL) în legislatura 2012-2016 și este, din 2017, președintele organizației PNL Vaslui. De asemenea, a fost secretar de stat în Ministerul Sănătății începând cu decembrie 2019.

În contextul alegerilor locale din luna iunie, PNL Vaslui a obținut 23,03% din voturi la nivel județean, iar Nelu Tătaru a concurat pentru funcția de președinte al Consiliului Județean Vaslui, unde a obținut a doua poziție cu 25,26% din voturi. De asemenea, numele său figurează pe listele partidului pentru alegerile parlamentare din decembrie.

Cazul său rămâne în atenția publicului, deoarece implică atât aspecte legale privind imunitatea unui parlamentar, cât și întrebări privind etica profesională. Ancheta DNA este în desfășurare și se așteaptă clarificări în acest dosar.


Reclamă

Share.
© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro