Reclamă

George Simion, liderul AUR, a declarat recent într-o emisiune televizată că ar vota-o pe Elena Lasconi la alegerile prezidențiale, pentru că aceasta „are cele mai puţine şanse să intre în turul II”. Întrebat pe cine ar alege dacă nu s-ar putea vota pe sine, Simion a explicat că partidul condus de Lasconi, USR, a obținut doar 8% la ultimele alegeri și crede că „între timp şi-a pus o cruce şi cred că i-a speriat şi pe ăia care o votau”.

Simion și-a exprimat viziunile și într-un mod inedit, asociind contracandidații săi cu diverse personaje din desene animate. Astfel, Nicolae Ciucă a fost comparat cu „Ursul păcălit de vulpe”, sugerând o relație tensionată cu Marcel Ciolacu. Acesta din urmă și Ciucă ar putea fi „Beavis şi Butt-head”, iar împreună cu Mircea Geoană, ar putea reprezenta „cei trei purceluşi” sau „cei trei prostănaci”, după cum a spus Simion. În ceea ce o privește pe Elena Lasconi, aceasta a fost descrisă drept Cruella de Vil.

Pe parcursul emisiunii difuzate de Pro TV, Simion a răspuns și la întrebări despre viciile sale, menționând că deși muncește intens, se bucură de petreceri și muzică lăutărească. În ceea ce privește un proiect ipotetic de construcție de case ieftine, el și-a imaginat rolurile pe care le-ar avea contracandidații: Lasconi drept dirigintă de șantier, Ciolacu cărând cărămizi, Ludovic Orban responsabil de gresie și faianță, iar Nicolae Ciucă aplicând vopseaua. Zidarul ar fi Mircea Geoană, considerat de Simion ca fiind „Meşterul Manole”.

În final, Simion a menționat că dintre toți candidații, crede că Marcel Ciolacu este cel mai bogat, datorită afacerii sale cu „covrigăria”. Această abordare a lui Simion aduce o notă distinctivă în atmosfera competitivă a alegerilor prezidențiale, combinând ironia cu observațiile politice.


Reclamă

Share.

Mircea Becheanu, un jurnalist cu o carieră de peste două decenii, este renumit pentru reportajele sale incisive și analizele aprofundate ale evenimentelor politice și sociale. Dedicația sa pentru jurnalismul de calitate și integritatea profesională l-au transformat într-o voce respectată și influentă în media.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro