Reclamă

Un avion de luptă MiG-31K al Rusiei, capabil să transporte rachete hipersonice Kinzhal, a aterizat în Belarus, conform informațiilor prezentate de Ukrainska Pravda, care citează sursa locală Belaruski Hajun, o instituție media independentă de monitorizare militară din Belarus.

„Informațiile noastre sugerează că un avion de luptă MiG-31K aparținând Forțelor Aerospațiale ale Rusiei vine să aterizeze pe aerodromul militar Machulishchy chiar acum. Avioanele de vânătoare MiG-31K pot transporta rachete hipersonice aer-aer Kh-47M2 Kinzhal și sunt capabile să le lanseze la o distanță de 2000 km.”, menționează Belaruski Hajun.

Aceasta reprezintă o premieră pentru Belarus, întrucât astfel de avioane nu au mai fost prezente în țară în ultimele 18 luni, ultima prezență fiind raportată la 6 aprilie 2023.

Sosirea acestui avion în Belarus evidențiază relația strânsă dintre Rusia și Belarus în contextul geopolitic actual și ridică întrebări cu privire la posibilele mișcări strategice și militare din regiune.


Reclamă

Share.
© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro