Reclamă

PSD a anunțat că va depune o inițiativă legislativă în Parlament pentru a limita avansul cerut de dezvoltatorii imobiliari la maxim 10%, a declarat liderul partidului, Marcel Ciolacu. Excepția de la această regulă se va aplica doar în cazul în care dezvoltatorii dețin o asigurare specială care să acopere riscul nefinalizării proiectului.

Cu toate acestea, PNL a cerut PSD-ului să susțină un proiect similar deja depus de liberali încă din 2019, care prevede același plafon pentru avansul cerut de dezvoltatori. Florin Roman, deputat PNL, a accentuat că propunerea liberalilor ar fi prevenit scandaluri similare celui legat de compania Nordis, despre care Recorder a investigat și a dezvăluit că a păgubit sute de cumpărători.

„Cerem PSD și lui Marcel Ciolacu să voteze proiectul PNL care pune capăt problemelor din domeniul imobiliar. Acest proiect, dacă nu ar fi fost blocat de PSD, ar fi împiedicat scandalul Nordis”, a scris Florin Roman pe rețelele sociale.

În replică, social-democrații au negat acuzațiile, susținând că acestea sunt dezinformări și că proiectul nu a fost blocat de PSD, ci nu a fost discutat din lipsa unui raport al Comisiei de Industrii. „Este o nouă dezinformare de la PNL, așa cum au făcut și în cazul pensiilor militare”, au explicat PSD într-un comunicat de presă.

PSD afirmă că Laura Vicol, menționată de liberali, nu era membru al Parlamentului în 2019, iar în legislaturile 2020-2021, majoritatea era formată de PNL și USR, cu Comisia Juridică aflată sub conducerea USR.

Conform proiectului, dezvoltatorii imobiliari nu ar putea cere un avans mai mare de 10% din prețul imobilului, iar fondurile nu pot fi cheltuite fără avizul responsabilului tehnic. Totodată, acesta propune instituirea unei proceduri alternative de mediere a litigiilor în cazul nerespectării legii.


Reclamă

Share.
© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro