Reclamă

Un român condamnat la 20 de ani de închisoare pentru omor a fost adus în țară după ce a fost fugit timp de 16 ani de autorități. Bărbatul, inclus pe lista most wanted a Poliției Române, a fost arestat în Germania și extrădat în România.

Bărbatul, acum în vârstă de 36 de ani, a fost condamnat în 2008 pentru o crimă comisă în Ilfov. Acesta, împreună cu alți trei complici, a intrat într-un depozit pentru a fura fier vechi. În timpul tentativei de furt, paznicii depozitului i-au surprins și au fost atacați. Unul dintre paznici a murit în urma unei bătăi crunte, ceilalți doi fiind salvați cu greu de intervenția medicilor.

După tragicul incident, românul a fost condamnat, dar a reușit să fugă din țară pentru a evita încarcerarea. Prima sa destinație a fost Grecia, unde a fost arestat, dar ulterior achitat în prima instanță. Revenind în România, el a fost din nou prins în 2016, această dată în Germania, dar nu a fost extrădat din cauza condițiilor deficitare din penitenciarele românești.

Autoritățile germane l-au prins din nou recent, și de data aceasta s-a reușit aducerea sa în țară. Potrivit lui Mădalin Herbei, purtător de cuvânt al IPJ Arad, „bărbatul figurează ca Most Wanted, fiind considerat violent și periculos”, dar se află acum în custodia autorităților române la Penitenciarul Arad, unde va sta în carantină până la executarea completă a sentinței.

Cu extrădarea sa finalizată și după ani de urmărire internațională, justiția română reușește să aducă la îndeplinire sentința dată în acest caz umanitar și complex.


Reclamă

Share.
© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro