Reclamă

Turcia a blocat miercuri accesul la platforma americană de discuții Discord, cu scopul de „a proteja tinerii”, potrivit anunțului făcut de autoritățile de la Ankara, informează AFP, preluat de Agerpres. Această măsură vine după ce platforma a fost anterior blocată și de Rusia, care a acuzat utilizarea acesteia în scopuri „teroriste”.

Autoritatea turcă pentru tehnologia informațiilor și comunicații (BTK) a menționat pe site-ul său oficial că acționează în urma unei decizii luate de o instanță din Ankara. „Suntem hotărâți să ne protejăm tinerii și copiii (…) de publicațiile dăunătoare și criminale de pe rețelele de socializare și internet”, a declarat pe rețeaua X ministrul turc al justiției, Yilmaz Tunç.

Discord, mult utilizat de pasionații de jocuri video, servește ca aplicație de mesagerie internă pentru numeroase companii și organizații. De asemenea, a devenit o alternativă pentru utilizatorii dezamăgiți de Facebook sau X (fostul Twitter). Potrivit presei turce, unii utilizatori ai platformei au fost încântați de o dublă crimă comisă recent în Istanbul, în care au murit două tinere în vârstă de 19 ani, iar alții au hărțuit sexual minori prin intermediul acestei aplicații de mesagerie.

În luna august, Turcia a interzis accesul la platforma de jocuri video Roblox, citând „conținuturi” dăunătoare pentru „copii”, iar accesul la Instagram a fost blocat pentru câteva zile, fiind restabilit ulterior după 9 zile.

Rusia a anunțat marți că a interzis platforma Discord, invocând utilizarea acesteia „în scopuri teroriste și extremiste”. Discord oferă o platformă gratuită pentru schimbul de texte, fișiere audio și videoclipuri și are 150 de milioane de utilizatori activi lunar.


Reclamă

Share.

Mircea Becheanu, un jurnalist cu o carieră de peste două decenii, este renumit pentru reportajele sale incisive și analizele aprofundate ale evenimentelor politice și sociale. Dedicația sa pentru jurnalismul de calitate și integritatea profesională l-au transformat într-o voce respectată și influentă în media.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro