Reclamă

Premierul Marcel Ciolacu a declarat că afirmațiile lui Nicolae Ciucă despre posibila rupere a coaliției sunt motivate de campania electorală pentru alegerile prezidențiale și parlamentare. „Una e Guvernul României, una e coaliția politică”, a afirmat Ciolacu miercuri la Palatul Victoria, înaintea ședinței de guvern.

„V-am mai spus, una e Guvernul României, una e coaliția politică. Suntem în campanie electorală. (…) Eu așteptam să fim mai inventivi în această campanie, nu cu tâmpenii de genul că PSD fură, are puterea totală. Îmi aduc aminte că domnul Iohannis își dorea guvernul său”, a adăugat primul-ministru.

Ciolacu a reiterat că își va da demisia din funcție dacă PNL va părăsi guvernarea: „Categoric! În momentul acela nu mai avem o coaliție pentru Guvernul României, nu e normal?”

În ce privește posibila blocare a proiectelor de către miniștri liberali privind suplimentarea fondurilor la anumite ministere, premierul Ciolacu a precizat că „nu intră în ședința de Guvern decât proiecte care sunt avizate” și a subliniat că nu s-au avansat cheltuieli suplimentare fără acord. A oferit exemplul proiectului pentru medicamente oncologice care va fi discutat în ședința curentă.

Despre acuzațiile de fraudare a alegerilor lansate la adresa PSD, Ciolacu a replicat: „Multe tâmpenii se spun în campania electorală. E una dintre ele, cum voi frauda alegerile când ministrul de Interne este Cătălin Predoiu.” El a sugerat că aceste acuzații sunt lozinci vechi, adăugând că România poate solicita observatori internaționali.

Premierul a lăsat deschisă varianta unei noi colaborări cu PNL după alegeri: „Da, de ce nu? Dar acest lucru nu-l decid eu, îl decid românii. (…) Eu v-am anunțat foarte clar că prim-ministrul nu va fi de la PSD, și acest lucru o să-l fac imediat după alegerile… după 1 decembrie, după ce românii se vor exprima prin vot.”


Reclamă

Share.
© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro