Reclamă

Națiunile Unite au lansat marți un apel pentru acțiune urgentă în vederea stopării conflictului din sudul Libanului și evitării unei „spirale catastrofice” similare cu cea din Fâșia Gaza, potrivit AFP. Matthew Hollingworth, director al Programului Alimentar Mondial pentru Liban, a subliniat importanța acțiunii imediate, declarând: „Trebuie să facem tot ce putem pentru a împiedica să se producă acest lucru.”

Hollingworth, vorbind de la Beirut către jurnaliștii din Geneva prin videoconferință, a evidențiat îngrijorarea față de asemănările îngrijorătoare între situațiile din Liban și Fâșia Gaza. El a subliniat: „Am impresia că am putea intra în aceeași spirală catastrofică. Nu ar trebui să permitem ca acest lucru să se producă.”

Conflictul din Fâșia Gaza a fost declanșat în urma unui atac terorist comis de mișcarea palestiniană Hamas în sudul Israelului pe 7 octombrie 2023, rezultând în peste 41.900 de morți. În Liban, conflictul a cunoscut o intensificare cu lovituri aeriene și trupe israeliene desfășurate pentru a combate militanții organizației șiite Hezbollah.

Bombardamentele israeliene din ultimele două săptămâni în sudul Libanului și periferiile sudice ale Beirutului au dus la moartea a 1.100 de persoane și strămutarea a aproape 1 milion de locuitori. Situația tensionată necesită intervenții rapide pentru a preveni deteriorarea ulterioară a securității și stabilității în regiune.

Apelurile la pace și stabilitate în Orientul Mijlociu rămân o preocupare majoră pentru comunitatea internațională, fiind esențial să se acorde atenție imediată și soluții pragmatice pentru a preveni escaladarea conflictelor existente.


Reclamă

Share.
© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro