Reclamă

Ministerul Apărării din Rusia a anunțat că apărarea antiaeriană rusă a distrus, în noaptea de marți spre miercuri, 47 de drone lansate din Ucraina. Potrivit RIA, citată de Reuters, cele 24 de drone au fost doborâte deasupra regiunii de frontieră Briansk, iar restul au fost distruse în regiunile Belgorod, Kursk, Rostov, Krasnodar și deasupra Mării Azov.

Guvernatorul regiunii Rostov, Vasili Golubev, a informat că un incendiu provocat de resturile dronelor a fost stins rapid, fără alte pagube importante. În regiunea Briansk, serviciile de urgență lucrează în locurile unde au căzut resturile, conform declarațiilor administratorului Aleksandr Bogomaz.

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a cerut trupelor sale rezultate mai rapide pe câmpul de luptă, subliniind importanța presiunii pe frontul din regiunea Kursk, unde Ucraina a inițiat o incursiune masivă în august. „Luptele continuă acum în regiunea Kursk pentru a treia lună şi menţinem presiunea necesară asupra Rusiei în acest sector”, a declarat Zelenski într-un discurs video nocturn.

Forțele ucrainene au reușit să cucerească zeci de sate din regiunea Kursk, deși Moscova anunță că a recucerit o parte din teritoriu. Între timp, trupele ruse fac progrese în regiunea Donețk, considerată de Moscova un obiectiv principal.

În cadrul unei întâlniri cu comandanții armatei, Zelenski a discutat despre necesitatea ca Ucraina să aibă rachete avansate și să obțină rezultate mai rapide pe câmpul de luptă. „În toate realizările Ucrainei în materie de rachete, trebuie să existe mai multe rezultate în luptă atât pe front, cât și pe teritoriul Rusiei”, a afirmat Zelenski. El a subliniat și importanța aprovizionării cu armament intern, în special cu drone și rachete.

De la începutul invaziei ruse din februarie 2022, Ucraina a cerut sprijinul Occidentului pentru a primi rachete sofisticate cu rază lungă și s-a concentrat pe dezvoltarea unei industrii interne de armament. Ministrul apărării, Rustem Umerov, a anunțat că Ucraina va dezvolta noi rachete, inclusiv balistice, în lunile următoare.


Reclamă

Share.

Tânăr jurnalist de 25 de ani, absolventă a Facultății de Litere din Craiova, promptă atunci când vine vorba de redactarea articolelor de calitate, Mădălina a mai profesat în domeniu pentru cunoscute publicații din branșă. Iubește autenticitatea și este mereu la curent cu tot ceea ce se întâmplă în domeniul pe care a ales să-l urmeze. Este dinamică, informată și gata să facă față oricărei provocări, indiferent cât de dificilă pare.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro