Reclamă

Liderul Partidului Național Liberal (PNL), Nicolae Ciucă, a criticat miercuri Partidul Social Democrat (PSD) pentru blocarea în Parlament a adoptării cu procedură de urgență a unui proiect de lege inițiat de liberali. Proiectul vizează eliminarea inechităților din sistemul de pensii militare, iar Ciucă acuză PSD că este preocupat doar de propria influență politică.

Într-un mesaj video postat pe Facebook, Ciucă a declarat: „PNL a iniţiat un proiect de lege care aduce dreptate militarilor aflaţi în rezervă, prin eliminarea inechităţilor la pensiile acestora. Din păcate, în Parlament, colegii noştri de la PSD au blocat adoptarea acestui proiect, refuzând să sprijine procedura de urgenţă”.

Ciucă a continuat, afirmând că este „regretabil” ca o astfel de inițiativă să fie amânată „din motive politice sau din orgoliu”. El a subliniat că PSD continuă să fie un „partid stat” care refuză „să facă dreptate românilor”.

În același timp, liderul Grupului parlamentar al deputaților PNL, Gabriel Andronache, a confirmat că liberalii nu au primit sprijin din partea PSD pentru a aplica procedura de urgență asupra proiectului ce vizează actualizarea pensiilor militare. Andronache a adăugat că social-democrații au propus ca acest proiect să fie dezbătut de mai multe comisii parlamentare decât s-ar fi considerat necesar. Această situație, conform lui Andronache, va amâna proiectul până la alegerile din acest an.

Cu toate acestea, Nicolae Ciucă și-a exprimat nemulțumirea și a solicitat PSD-ului să adopte legea de urgență. „Condamn cu fermitate blocarea unui proiect de lege esenţial pentru militarii noştri, orchestrată de către PSD din motive pur politice. Pensiile militare nu ar trebui să fie un subiect de negociere sau orgoliu politic”, a declarat liderul PNL.

În concluzie, opoziția PNL față de acțiunile PSD în Parlament reflectă tensiunile politice actuale în cadrul coaliției, problema pensiilor militare fiind un punct de discordie între cele două mari partide din România.


Reclamă

Share.

Mircea Becheanu, un jurnalist cu o carieră de peste două decenii, este renumit pentru reportajele sale incisive și analizele aprofundate ale evenimentelor politice și sociale. Dedicația sa pentru jurnalismul de calitate și integritatea profesională l-au transformat într-o voce respectată și influentă în media.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro