Reclamă

Peste 200 de poliţişti din cadrul IPJ Ialomiţa, coordonată de Direcţia de Ordine Publică şi Direcţia Rutieră a Inspectoratului General al Poliţiei Române, au participat miercuri dimineaţă la 17 percheziții desfășurate în comuna Bărbuleşti, judeţul Ialomiţa. Acţiunea se desfășoară în contextul unui dosar penal aflat pe rol la Poliţia Municipiului Urziceni, sub supravegherea procurorului de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Urziceni, conform unui comunicat al IGPR, citat de Agerpres.

În cadrul dosarului sunt cercetate 14 persoane pentru infracţiuni precum nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor, uz de armă fără drept, lovirea sau alte violenţe, ameninţarea, distrugerea şi violarea de domiciliu. Factorii determinanți ai acestor investigații includ informațiile obţinute recent de IPJ Ialomiţa legate de conflictul iminent dintre două familii din Bărbuleşti.

Operaţiunea beneficiază de colaborarea Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Ialomiţa, Grupării de Jandarmi Mobile Constanţa, echipelor canine, Serviciului pentru Intervenţii şi Acţiuni Speciale IGPR, precum și efectivelor din cadrul Serviciului pentru Acţiuni Speciale Ialomiţa. De asemenea, activitățile au suport din partea Inspectoratului General de Aviaţie din cadrul Ministerului Afacerilor Interne.

Scopul acţiunii este documentarea activităţilor infracţionale ale persoanelor vizate. Persoanele de interes care vor fi identificate în cursul percheziţiilor vor fi duse la sediul poliţiei pentru a fi amprentate, fotografiate şi audiate, urmând a se decide asupra măsurilor legale pentru fiecare caz. IGPR precizează că operaţiunea se desfășoară în cadrul legii, cu respectarea tuturor procedurilor juridice.


Reclamă

Share.
© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro