Reclamă

Premierul ungar, Viktor Orban, a declarat marți că va sărbători cu șampanie dacă Donald Trump câștigă alegerile prezidențiale din Statele Unite pe 5 noiembrie. „Vom deschide mai multe sticle de șampanie dacă Trump se întoarce”, a afirmat Orban în fața jurnaliștilor la Parlamentul European din Strasbourg, unde urmează să se adreseze deputaților miercuri.

Orban, cunoscut pentru susținerea sa față de Trump, este liderul unei țări care deține președinția rotativă a Uniunii Europene. El a subliniat că, în caz de victorie a fostului președinte al SUA, Europa ar trebui să se pregătească să înceapă eforturile de a pune capăt războiului din Ucraina înainte de inaugurarea oficială din ianuarie. „El va acționa imediat – așa că noi, ca lideri europeni, nu avem timp de pierdut”, a declarat Orban, adăugând că „trebuie să reacționăm mai întâi intelectual, filosofic și apoi strategic.”

Orban urmează să găzduiască un summit al liderilor europeni la Budapesta, la două zile după alegerile din Statele Unite. În cadrul declarațiilor sale, intervenția sa vine pe fondul încrederii pe care Trump o are în Orban, fostul președinte al SUA considerându-l un exemplu de lider „puternic, dur și inteligent”.

Relația strânsă dintre cei doi lideri a fost evidentă și prin sloganul președinției ungare a UE de șase luni, „Make Europe Great Again”, care este inspirat direct din campania „Make America Great Again” a lui Trump.


Reclamă

Share.
© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro