Reclamă

Claudiu Târziu, președintele Consiliului Național de Conducere al AUR, a lansat acuzații grave la adresa lui George Simion, președintele partidului, afirmând că acesta dă dovadă de „porniri dictatoriale” și ia „decizii stupide”. Acuzațiile vin în contextul promisiunii lui Simion de a construi case cu 35.000 de euro, idee pe care Târziu o consideră nerealistă și nefezabilă.

Într-o scrisoare adresată Biroului Național de Conducere al AUR, Claudiu Târziu a declarat că partidul AUR s-a transformat într-o forță politică „minoră” și „fără busolă”, care nu mai inspiră încredere nici măcar în rândurile propriilor membri. El a subliniat că „gradul de încredere a membrilor de partid în conducerea centrală și în strategia politică promovată de la București este zero”. Mai mult, Târziu a criticat modul defectuos în care au fost desemnați candidații la alegerile locale, menționând că acest proces a fost perceput ca un „blat politic”.

„Impertinența cu care am nominalizat la Primăria București un cvasi-necunoscut le-a indicat oamenilor dornici de schimbare fie că rezerva de cadre a AUR este zero, fie că asistă la un blat politic condamnabil”, a declarat Târziu. El și-a exprimat preocuparea privind „secretomania” din jurul deciziilor partidului și lipsa de transparență a conducerii, criticând „nominalizarea pe sprânceană a candidaților pentru Parlament” și lipsa unei proceduri clar definite.

Târziu a continuat să critice direcția în care se îndreaptă partidul, menționând că „nominalizarea candidaților pentru Parlament se face nestatutar și pe ascuns”. Acesta a mai observat că procesul decizional a fost restrâns la nivelul președintelui de partid, ceea ce, în opinia sa, întărește caracterul dictatorial al conducerii.

Târziu îndeamnă la organizarea unor întâlniri urgente, atât fizice, cât și online, pentru a rectifica erorile și a dezbate strategia de viitor. El susține că există încă timp pentru a schimba cursul acțiunilor, eliberarea adeverințelor pentru membri și refacerea strategiei electorale, astfel încât AUR să recâștige încrederea alegătorilor.

„Sunt gata să dau totul pentru succesul acestui proces și să las deoparte tot ceea ce m-a revoltat, doar cu speranța că vom regăsi împreună spiritul și forța cu care am fondat această mișcare. Nu ratați această ofertă și organizați degrabă un calendar de întâlniri”, a mai adăugat Târziu în încheierea scrisorii sale.


Reclamă

Share.
© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro