Reclamă

Președinta USR, Elena Lasconi, a declarat marți că va depune o moțiune de cenzură împotriva guvernului actual, condus de social-democratul Marcel Ciolacu. Lasconi a făcut un apel public către președintele PNL, Nicolae Ciucă, să semneze această moțiune, solicitare adresată în ciuda faptului că executivul include și miniștri liberali.

„Am cunoscut mii de soldaţi, am fost şi în teatrul de operaţii din Afganistan şi sunt mândră de militarii noştri. Sunt pricepuţi şi curajoşi. Domnul Ciucă e politician si vrea să ajungă primul ostaş în fruntea țării. Hai să vedem cât curaj aveți, domnule Ciucă!” a spus Lasconi, subliniind că este în drum spre Parlament pentru a elabora, alături de colegii ei, moțiunea de cenzură care ar urma să înlăture guvernul condus de Ciolacu.

Președinta USR a continuat prin a îndemna liberalii să își reevalueze poziția: „Semnați moțiunea de cenzură a USR! Altfel, rămâneți ipocriți, mincinoși, cu comportament de amante care știu că sunt înșelate, care își mai iau și o smetie peste ceafă, dar care rămân în relație, adică la guvernare, pentru bani și privilegii. Haideți cu semnătura! Ne vedem la Parlament!” a transmis Lasconi într-un mesaj video postat pe Facebook.

Aceste declarații ale Elenei Lasconi se înscriu în clauza situației politice tensionate, apărute după ce Nicolae Ciucă a anunțat că alianța dintre PNL și PSD se va rupe, deși liberalii își doresc să rămână la guvernare pentru a preveni, după cum afirmă, „escaladarea abuzurilor”.

Acest anunț a venit în contextul unei decizii recente a Curții Constituționale, care anulează candidatura Dianei Șoșoacă la alegerile prezidențiale. Decizia a fost contestată de PNL, care a acuzat PSD că este implicat în această hotărâre judiciară.

Atât Elena Lasconi, cât și Nicolae Ciucă și Marcel Ciolacu sunt candidați pentru alegerile prezidențiale ce urmează să aibă loc în luna noiembrie a acestui an.


Reclamă

Share.
© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro