Reclamă

Ministrul francez de Interne, Bruno Retailleau, a anunțat marți că Omar bin Laden, în vârstă de 43 de ani, a fost expulzat din Franța. Această măsură a fost luată pe fondul constatării unor declarații de apologie a terorismului pe conturile sale de social media, după cum relatează TF1.

Omar bin Laden, fiul cel mai mare al notoriului terorist Osama bin Laden, locuia în regiunea Orne din vestul Franței, împreună cu soția sa, cetățean britanic. Deși fiul liderului al-Qaida a trăit în Franța din 2016 și a organizat expoziții de artă, comentariile sale din 2023 au condus la emiterea unei interdicții administrative de intrare în țară, potrivit ministrului de Interne, Bruno Retailleau.

Retailleau a explicat că un ordin specific a fost emis de prefectul din Orne pentru a obține expulzarea lui bin Laden. „Instanțele au confirmat legalitatea acestei decizii, care a fost luată în interesul securității naționale. Interdicția administrativă de intrare garantează că domnul bin Laden nu va putea reveni în Franța pentru niciun motiv”, a subliniat ministrul.

Data exactă a plecării sale nu a fost specificată. Omar bin Laden a sosit în Franța în 2016, și de atunci a devenit o prezență în comunitatea artistică locală prin tablourile și expozițiile sale, cea mai recentă având loc în 2022.

Tatăl său, Osama bin Laden, a fost liderul rețelei teroriste al-Qaida, responsabil pentru atentatele din 11 septembrie 2001 din SUA. Osama bin Laden, de origine saudită, a fost eliminat de forțele speciale americane în Pakistan, în 2011.


Reclamă

Share.
© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro