Reclamă

Elena Lasconi, președinta USR, a reacționat vehement la anunțul lui Nicolae Ciucă privind ruperea coaliției cu PSD. Decizia a fost luată în urma anulării candidaturii Dianei Șoșoacă la alegerile prezidențiale, conform unei decizii recente a Curții Constituționale. Lasconi a descris acțiunile lui Ciucă drept o „nouă fraudă morală”, acuzându-l că încearcă să manipuleze electoratul.

Într-un mesaj video publicat pe rețelele sociale, Lasconi a precizat: „Nicolae Ciucă a ales să danseze cu diavolul făcând coaliție cu Marcel Ciolacu și PSD. Mesajul său reprezintă o încercare de a păcăli românii.” De asemenea, aceasta l-a acuzat pe Ciucă că face parte dintr-un „sistem corup, construit de PSD de-a lungul a 35 de ani”.

Lasconi continuă criticile: „Ciolacu, Geoană, Ciucă – sunt doar diferite fețe ale aceluiași sistem care ne-a tras înapoi de-a lungul timpului. Aceștia au învățat să facă politică de la cei mai buni reprezentanți ai corupției din țara noastră, ca Iliescu, Năstase și Dragnea.”

Lasconi a făcut un apel către cetățeni să nu se lase influențați de aceste jocuri politice și să susțină un candidat care promite să lupte împotriva corupției și să aducă un viitor democratic României. „Sunt singurul candidat la președinție care poate pune capăt acestui sistem corupt”, a subliniat ea.

În paralel, Nicolae Ciucă a clarificat că PNL va rămâne totuși în Executiv pentru a preveni abuzurile PSD, acuzând partidul că dorește să preia controlul complet asupra guvernării pentru a implementa măsuri precum cota progresivă și subordonarea justiției.

Ciucă a declarat: „Rămânem în Executiv doar pentru a împiedica escaladarea completă a abuzurilor. PSD și-ar dori să guverneze singur pentru a direcționa resursele financiare ale bugetului în acțiuni populiste și către clientela politică, însă acest lucru nu se va întâmpla.”

Controversele continuă, în timp ce schimbările politice își fac loc pe scena guvernamentală din România, afectând alianțe și politici economice viitoare.


Reclamă

Share.
© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro