Reclamă

Diana Șoșoacă nu va putea candida la alegerile prezidențiale din acest an după ce Curtea Constituțională a României (CCR) a admis contestația formulată de Amalia Bellantoni și Mihai Gheorghe Ursa. Curtea a anulat decizia Biroului Electoral Central de înregistrare a candidaturii și semnului electoral al Dianei Șoșoacă.

Amalia Bellantoni, fost membru și candidat al SOS România, a fost până de curând aliată politică a lui Șoșoacă. Cele două au colaborat în campania electorală, inclusiv la un ritual sub forma unui teatru cu o găină neagră împotriva președintelui Consiliului Județean Călărași, Vasile Iliuță, în iunie. Totuși, relația dintre ele s-a deteriorat, Bellantoni declarând recent: „Nu are ce căuta să reprezinte România nicăieri”.

Biroul Electoral Central a respins duminică seara a doua tentativă de înregistrare a candidaturii lui Șoșoacă. Imediat după decizia CCR, Bellantoni a sărbătorit printr-o transmisiune live pe Facebook, mulțumindu-i lui Dumnezeu și criticându-o pe Șoșoacă pentru că ar fi „dus naționalismul în derâdere” și ar fi mințit electoratul românesc.

„Am demonstrat că semnăturile au fost false, că ea (n.red – Diana Șoșoacă) nu are ce căuta să reprezinte România nicăieri. Ceea ce a făcut Diana Șoșoacă pentru români, până în momentul de față, a fost doar o mare minciună, o mare derâdere. Spun un singur lucru: să ne ajute Dumnezeu să avem un președinte adevărat”, a declarat Amalia Bellantoni.

Coincidența temporală dintre decizia CCR și respingerea candidaturii accentuează tensiunile în interiorul partidului SOS România, condus de Șoșoacă. Pe măsură ce campania electorală se apropie, aceste evenimente pot avea influențe considerabile asupra dinamicii pe scena politică națională.


Reclamă

Share.
© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro