Reclamă

Soţia unuia dintre cei doi bărbaţi care au evadat când erau duşi la instanţă în Arad este cercetată pentru înlesnirea evadării şi a fost pusă sub control judiciar. Procurorii au declarat că femeia a pus la dispoziție un autoturism, un telefon mobil şi o cartelă telefonică pentru a-i ajuta pe cei doi să fugă.

„Procurorul din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Arad a dispus la data de 05.10.2024 punerea în mişcare a acţiunii penale față de două persoane, pentru comiterea infracţiunii de evadare, precum şi față de o a treia persoană, cercetată pentru săvârşirea infracţiunii de înlesnirea evadării”, a anunţat Parchetul de pe lângă Tribunalul Arad, citați de News.ro.

Incidentul a avut loc vinerea trecută, pe 4 octombrie, în jurul orei 12.50, când doi inculpaţi aflaţi în stare de arest preventiv au fost duşi de o escortă a IPJ Arad la Judecătoria Arad, cu scopul de a li se prelungi măsura arestării preventive.

După coborârea din autospeciala de poliţie, chiar în fața Parchetului, cei doi inculpaţi au reuşit să scape din cătuşe şi să fugă. Unul dintre ei a fost prins rapid, în timp ce al doilea a fost capturat câteva ore mai târziu, în apropierea localităţii Iratoşu, județul Arad. Procurorii afirmă că evadarea a fost posibilă cu ajutorul soției unuia dintre evadați, care a furnizat mijloacele necesare pentru fugă, inclusiv un autoturism parcat într-o zonă periferică.

Femeia este acum plasată sub control judiciar, fiind acuzată de înlesnirea evadării, conform declarațiilor anchetatorilor.


Reclamă

Share.
© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro