Reclamă

Primarul Capitalei, Nicuşor Dan, consideră că este nerezonabil ca o persoană aptă să candideze la alegerile europarlamentare să nu poată candida și la cele prezidențiale. Acesta a reacționat luni, în urma unei decizii controversate a Curții Constituționale, care a anulat candidatura Dianei Iovanovici-Şoşoacă la alegerile prezidențiale după contestații admise cu majoritate de voturi.

„Decizia BEC pare simplă, după decizia CCR. Pe decizia CCR aşteptăm motivarea. De principiu, nu pare deloc rezonabil ca cineva care poate să candideze la europarlamentare şi, probabil, la parlamentare, să nu poată să candideze la alegerile prezidenţiale!”, a declarat Nicuşor Dan în cadrul unei conferinţe de presă.

Controversa a luat amploare după ce Biroul Electoral Central a respins, duminică seara, înregistrarea candidaturii Dianei Iovanovici-Şoşoacă, o decizie care a urmat hotărârii Curții Constituționale de sâmbătă. Curtea Constituționale a admis contestațiile formulate de două persoane, anulând astfel decizia anterioară a Biroului Electoral Central de înregistrare a candidaturii și a semnului electoral ale Dianei Iovanovici-Şoşoacă pentru alegerile prezidențiale din 2024.

În cadrul aceleiași conferințe de presă, Nicuşor Dan a răspuns afirmativ la întrebarea dacă PSD ar dori ca George Simion să ajungă în turul doi al alegerilor prezidenţiale, precizând că: „Da, e o chestiune de sociologie”.

Edilul a evitat însă să discute despre proiectul comun menționat de liderul PNL, Nicolae Ciucă, spunând: „Să lăsăm să îl anunţe domnia sa. Să îl lăsăm pe domnul Ciucă”.


Reclamă

Share.

Tânăr jurnalist de 25 de ani, absolventă a Facultății de Litere din Craiova, promptă atunci când vine vorba de redactarea articolelor de calitate, Mădălina a mai profesat în domeniu pentru cunoscute publicații din branșă. Iubește autenticitatea și este mereu la curent cu tot ceea ce se întâmplă în domeniul pe care a ales să-l urmeze. Este dinamică, informată și gata să facă față oricărei provocări, indiferent cât de dificilă pare.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro