Reclamă

Gruparea teroristă Hamas a lansat luni mai multe rachete din Fâșia Gaza către Tel Aviv, cel mai mare oraș israelian, la un an de la un atac major asupra Israelului, conform Agerpres preluat de Reuters. Dimineața, sirenele de alarmă aeriană au răsunat în Tel Aviv, după cum a confirmat comandamentul frontului intern al armatei israeliene.

În paralel, armata israeliană a informat că și-a extins operațiunile în sudul Libanului, dislocând soldați din încă o divizie pentru operațiuni terestre împotriva grupării șiite Hezbollah, susținută de regimul iranian. Luni, rachete lansate de Hezbollah au lovit Haifa, un port important și al treilea oraș ca mărime din Israel, provocând răniți.

Un comunicat al forțelor armate israeliene, citat de AFP, a precizat: „Soldați din Divizia 91 au început ieri, duminică, o activitate operațională localizată și țintită în sudul Libanului”.

De asemenea, continuarea atacurilor cu rachete între grupările militare ne arată că tensiunile din regiune rămân ridicate.

Conform agențiilor de presă internaționale, conflictul dintre Israel și grupările din Gaza și Liban continuă să provoace victime și să mențină presiunea în Orientul Mijlociu.


Reclamă

Share.

Mircea Becheanu, un jurnalist cu o carieră de peste două decenii, este renumit pentru reportajele sale incisive și analizele aprofundate ale evenimentelor politice și sociale. Dedicația sa pentru jurnalismul de calitate și integritatea profesională l-au transformat într-o voce respectată și influentă în media.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro