Reclamă

Investitorii sunt din ce în ce mai interesați de achiziționarea de proprietăți imobiliare ca metodă de investiție, observând o apreciere constantă a acestora. Diana Dragostin, director de vânzări la divizia rezidențială One United Properties, oferă sfaturi esențiale pentru achiziționarea de locuințe destinate închirierii pe termen lung și discută despre rentabilitatea acestei investiții.

Dragostin evidențiază importanța focalizării pe randamentul investiției: „Este foarte important să ne focusăm pe randament în momentul în care vrem să achiziționăm o proprietate imobiliară în vederea închirierii. Când spun randament, mă refer la faptul că ne dorim să se amortizeze în cel puțin 20 de ani. Trebuie să ne focusăm și pe un dezvoltator sigur, care livrează ceea ce ne spune că livrează, și că este un bun de calitate, care se apreciază în timp, deci randamentul poate să crească.”

Rentabilitatea unei proprietăți depinde în mare măsură de perioada de amortizare, ideal desigur să fie mai rapidă, undeva la 15 ani, sau chiar 10 ani: „În momentul în care cumperi la nivel de proiect și prețul este mai mic, după finalizarea construcției și închirierea sa la un preț mai mare, ai un randament mai bun”, adaugă Dragostin.

În ceea ce privește tipurile de proprietăți cele mai populare pentru închiriere, apartamentele cu două camere domină piața. Acestea sunt preferate pentru închiriere, ținând cont de fenomenul închirierii pe termen scurt, practicat frecvent de oamenii de afaceri. „Apartamentele cu două camere, sunt cele mai vândute pentru închiriere, din cauza acestui fenomen, al închirierii de pe o zi, pe alta,” explică Dragostin.

Cu toate acestea, închirierea de proprietăți nu este doar o tendință din București: „Și în alte orașe din țară se dezvoltă, cu siguranță, pentru că avem o țară frumoasă și oamenii vizitează orașele noastre,” menționează Dragostin, subliniind că Bucureștiul, fiind un hub de afaceri mai concentrat, atrage mai mulți locuitori temporari care au nevoie de locuințe de închiriat.

În concluzie, investirea în bunuri imobiliare pentru închiriere este o tendință în creștere, cu o preferință evidentă pentru apartamentele cu două camere, în special în orașele mari precum București. Aceste investiții oferă perspective de rentabilitate importante datorită creșterii valorii proprietăților în timp și cererii crescute de locuințe temporare.


Reclamă

Share.
© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro