Reclamă

Biroul Electoral Central a decis în ședința de duminică seara respingerea mai multor candidaturi depuse în ultimele 48 de ore, printre care și cea a Dianei Iovanovici-Șoșoacă. Aceasta este a doua candidatură depusă de Șoșoacă, după ce inițial Curtea Constituțională anulase înregistrarea candidaturii sale.

Curtea Constituțională a admis, sâmbătă, contestațiile formulate de două persoane și a anulat Decizia Biroului Electoral Central nr. 18/D din 3 octombrie 2024, referitoare la înregistrarea candidaturii și a semnului electoral ale Dianei Iovanovici-Șoșoacă la alegerile prezidențiale. În urma acestui verdict, Șoșoacă și-a depus din nou candidatura sâmbătă seara, la ora 23:50, cu doar zece minute înainte de expirarea termenului limită de depunere, stabilit la ora 24:00.

Cu toate acestea, în decizia sa din ședința de duminică seara, Biroul Electoral Central a respins înregistrarea candidaturii Dianei Iovanovici-Șoșoacă ca fiind inadmisibilă. Motivele refuzului nu au fost specificate în detaliu de către BEC în anunțul său.

Reprezentanții BEC au luat și alte decizii în cadrul aceleași ședințe de duminică seara, fără a oferi însă detalii suplimentare despre alte candidaturi respinse sau aprobate.


Reclamă

Share.
© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro