Reclamă

Cristina Neagu a scris istorie devenind cea mai bună marcatoare din istoria Ligii Campionilor la handbal feminin, atingând impresionanta cifră de 1155 de reușite, informează DigiSport. Recordul a fost stabilit în timpul meciului dintre CSM București și echipa daneză Nykobing, încheiat cu scorul de 27-26.

Înaintea acestei partide, Neagu se afla pe locul al doilea în topul golgheterelor all-time ale competiției, cu 1145 de goluri, la doar două în spatele Jovanei Radicevic, jucătoarea echipei Krim. Performanța de excepție a româncei a avut loc în Sala Polivalentă din București, unde a înscris de zece ori, confirmându-și astfel statutul de lider incontestabil în acest clasament de prestigiu.

Emoțiile și bucuria au fost resimțite și la finalul meciului, când Cristina Neagu a fost celebrată și felicitată pe teren. Un banner cu mesajul „cea mai bună marcatoare din istorie în Liga Campionilor” a fost afișat pentru a marca acest moment important.

Neagu a declarat după încheierea partidei: „A fost un meci foarte dificil. Sunt foarte bucuroasă că am reușit să câștigăm, asta este cel mai important. (…) Eu încerc să-mi fac datoria. Oamenii văd golurile, sigur, sunt importante, dar la fel de importante sunt și pasele de gol, și modul în care te aperi. Handbalul este un întreg.”

De remarcat este faptul că Cristina Neagu a anunțat, în luna septembrie, că intenționează să se retragă din handbal la finalul acestui sezon, adăugând un motiv suplimentar pentru ca performanțele sale să fie apreciate și să rămână un exemplu de urmat în lumea handbalului.


Reclamă

Share.
© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro