Reclamă

Fostul șef al Gărzii de Mediu, Octavian Berceanu, a dezvăluit prin intermediul unor fotografii și documente medicale, situația alarmantă prin care trece o studentă cazată în complexul studențesc „Regie” din București. Tânăra, studentă în primul an la Biologie, a fost nevoită să meargă la Camera de Gardă a spitalului Matei Balș după ce a fost mușcată de ploșnițe, la scurt timp după ce s-a cazat.

„Împreună cu Ale, studentă în primul an la Biologie, cazată în Regie, căminul C, la etajul 2, am fost la Camera de Gardă a spitalului Matei Balș. Era mușcată toată de ploșnițe”, a relatat Berceanu. Acesta a postat imagini care înfățișează corpul tinerei, acoperit de urme ale înțepăturilor, precum și un document medical în care diagnosticul este clar: înțepături de insecte (ploșnițe).

Berceanu a criticat dur administrația căminului, care le-ar fi spus studenților că problema provine de la ei, negând cu fermitate responsabilitatea. „Administrația căminului C i-a spus că a venit cu insectele de acasă”, scrie acesta.

Condițiile deplorabile din cămine nu se opresc aici, fostul șef al Gărzii de Mediu atrăgând atenția și asupra numărului insuficient de dușuri. Acesta menționează că pentru cele 40 de fete de pe etaj sunt disponibile doar patru dușuri, dintre care doar două sunt funcționale. „Seara, cine face duș, dacă prinde apă, e câștigător la loterie”, adaugă Berceanu.

Aceste declarații vin în contextul în care premierul Marcel Ciolacu a vizitat recent complexul „Regie” pentru a evalua starea căminelor. Premierul a menționat că, deși este mulțumit de zonele reabilitate, rămân probleme legate de mărimea camerelor și de zonele în care toaletele sunt pe hol. „Faceți ceva, domnul premier”, i-au cerut studenții, la care Ciolacu a răspuns: „De-aia am venit aici”.

Scrisoarea lui Berceanu către premier subliniază necesitatea unei intervenții prompte și eficace pentru a combate problemele de cazare studențească, subliniind că tinerii nu ar trebui să suporte condiții de cazare demne de o „pușcărie”.


Reclamă

Share.

Mircea Becheanu, un jurnalist cu o carieră de peste două decenii, este renumit pentru reportajele sale incisive și analizele aprofundate ale evenimentelor politice și sociale. Dedicația sa pentru jurnalismul de calitate și integritatea profesională l-au transformat într-o voce respectată și influentă în media.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro