Reclamă

Bărbatul care a încercat să jefuiască o bancă din Iași a fost arestat după ce a declarat că motivul pentru care a comis gestul extrem a fost nevoia disperată de a-și plăti datoriile la stat. Suspectul, arestat după o operațiune de urmărire ce a durat o săptămână, a recunoscut în fața anchetatorilor intenția sa de a fura bani pentru a-și rezolva problemele financiare.

Avocații bărbatului, un antreprenor care s-a confruntat cu falimentul, au încercat să convingă magistrații că clientul lor nu reprezintă un pericol public, ci este doar victima unei depresii cauzate de dificultățile economice. Într-o încercare de a le atrage atenția asupra situației sale, suspectul ar fi intenționat să comită jaful folosind un pistol de jucărie.

„Nu ne aflăm decât în fața unui om care a vrut să dea un semnal de alarmă prin această manieră vizavi de faptul că a ajuns la sapă de lemn din cauza condițiilor economice din ziua de astăzi,” a declarat Christy Mîrșanu, unul dintre apărători.

Cu toate acestea, perfecționarea planului de jaf și faptul că arma fluturată în fața casierului băncii putea părea reală a determinat magistrații să fie neînduplecați. Bărbatul de 37 de ani și-a planificat minuțios traseul din Suceava la Iași și a achiziționat arma de jucărie pe drum, considerând că la distanță de locuința sa nu va fi suspectat.

Înregistrările video ale incidentului arată cum suspectul a intrat în banca din Iași cu o geantă pe umăr, în care ascundea pistolul. Atunci când a ajuns la ghișeu, a scos arma și a cerut banii, dar a fugit când a înțeles că nu sunt bani lichizi disponibili. Angajații băncii au alertat imediat poliția, conducând la arestarea sa după mai multe zile de căutări intense.

Instanța nu a fost impresionată de argumentele apărării, iar cazul continuă să fie analizat de autorități.


Reclamă

Share.
© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro