Reclamă

Liderul Alianței pentru Unirea Românilor (AUR), George Simion, a comentat sâmbătă decizia Curții Constituționale a României (CCR) de a admite contestația legată de candidatura Dianei Șoșoacă la alegerile prezidențiale. Simion a subliniat, printr-o postare pe Facebook, că orice cetățean român are dreptul constituțional de a candida și de a fi ales, drept care nu poate fi restricționat de nicio instituție. „Orice român are dreptul constituţional de a candida şi de a fi ales. Nicio instituţie nu îi poate lua acest drept. Aştept motivarea CCR pentru o decizie fără precedent”, a scris liderul AUR.

Într-un comentariu adițional la postarea sa, Simion a adăugat că se așteaptă ca AUR să fie vizat de decizii similare în viitor. „Mă aştept ca mâine sau zilele următoare şi noi să păţim acelaşi lucru. Sistemul lui Werner vrea «stabilitate» cu orice preţ. Să fiţi conectaţi&alături!”, a continuat acesta, făcând referire la președintele Klaus Iohannis prin termenul „Werner”.

Decizia CCR care a stârnit reacția liderului AUR vine într-un context politic complex și atrage atenția asupra modului în care sunt gestionate candidaturile alegerilor prezidențiale. George Simion a promis că va urmări cu atenție motivarea ce va fi publicată de CCR privind această hotărâre controversată și fără precedent.

De asemenea, reacțiile din sfera politică și juridică a țării au fost variate, însă spectrul politic așteaptă detaliile complete pentru a putea analiza implicațiile acestei decizii asupra drepturilor electorale ale cetățenilor români.


Reclamă

Share.
© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro