Reclamă

După 31 de ani de căutări intense, statueta de bronz a unei bufnițe, parte a unei vânători de comori de lungă durată, a fost în sfârșit dezgropată în Franța. Statueta reprezintă replica unei lucrări în aur, evaluată la 168.000 de dolari, și va fi oferită drept premiu norocosului descoperitor, conform unui anunț făcut de Michel Becker. Acesta a postat un mesaj pe chatline-ul oficial al vânătorii: „Confirmăm că bufnița de aur a fost dezgropată noaptea trecută”.

Vestea a fost așteptată de zeci de mii de căutători care au participat la concurs și au explorat posibilele locații pentru a descoperi statueta. Detalii suplimentare despre locația exactă sau identitatea descoperitorului nu au fost oferite, iar Michel Becker, cel care a ilustrat cartea originală Chouette d’Or și a sculptat statueta în 1993, nu a putut fi contactat pentru comentarii.

Vânătoarea a fost inițiată prin lansarea unei cărți plină de enigme, creată de Max Valentin, exprimând un concurs unic cu 11 indicii complexe ce trebuiau rezolvate pentru a descoperi ascunzătoarea bufniței. Moartea lui Valentin în 2009 a cauzat dispute juridice ce au întârziat continuarea vânătorii, iar Michel Becker a preluat ulterior continuarea acțiunii.

Pe forumuri și platforme online, participanții și-au exprimat impresiile și emoțiile legate de încheierea vânătorii. Unii se simt eliberați, exprimându-și bucuria că și-au văzut munca încununată de succes, în timp ce alții și-au manifestat scepticismul, temându-se că statueta a fost găsită cu ajutorul unui detector de metale. Regulamentul concursului stipulează că descoperitorul trebuie să dovedească rezolvarea corectă a indiciilor.

În ciuda controverselor, această vânătoare de comori a creat o comunitate dedicată și a generat numeroase discuții și speculații de-a lungul anilor. În ultimii ani, mai multe indicii au fost oferite, menținând interesul și curiozitatea unei noi generații de vânători de comori.


Reclamă

Share.
© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro