Reclamă

Ucraina va dezvălui „Planul de Victorie” în cadrul unei reuniuni a aliaților săi ce va avea loc la Ramstein, Germania, pe 12 octombrie, a anunțat președintele Volodimir Zelenski. Într-o postare pe rețelele sociale, Zelenski a menționat că planul include „paşi concreţi, clari, pentru un sfârşit just al războiului”.

Planul a fost discutat anterior cu președintele american Joe Biden și alți lideri internaționali în timpul vizitei lui Zelenski în Washington. Deși detaliile nu au fost încă dezvăluite publicului larg, purtătorul de cuvânt al Departamentului de Stat al SUA a declarat că planul presupune „o serie de pași productivi” la care Statele Unite se angajează să participe împreună cu Ucraina.

Cu toate acestea, conform unui articol din Wall Street Journal, oficiali americani anonimi au susținut că planul ar fi mai degrabă o cerere pentru mai multe arme și solicită ridicarea restricțiilor asupra rachetelor cu rază lungă de acțiune, decât o strategie cuprinzătoare.

Reuniunea „Grupului de contact pentru apărarea Ucrainei” va avea loc la baza aeriană Ramstein din Renania-Palatinat, având ca obiectiv coordonarea sprijinului militar pentru Ucraina. Participarea la întâlnire este estimată să includă aproximativ 50 de națiuni, inclusiv membri NATO și alți aliați ai Ucrainei, cu prezența unor șefi de stat sau de guvern.

Președintele SUA, Joe Biden, va participa la eveniment, fiind o premisă importantă participarea sa. Anterior summitului de la Ramstein, Biden se va întâlni la Berlin cu cancelarul german Olaf Scholz și președintele federal Frank-Walter Steinmeier, marcând prima sa vizită bilaterală în Germania de la începutul mandatului său.

Reuniunea din Ramstein este o continuare a eforturilor internaționale de a sprijini Ucraina în conflictul militar prelungit cu Rusia, în contextul în care Zelenski încearcă să mobilizeze sprijin internațional și să progreseze spre o rezolvare a conflictului.


Reclamă

Share.

Tânăr jurnalist de 25 de ani, absolventă a Facultății de Litere din Craiova, promptă atunci când vine vorba de redactarea articolelor de calitate, Mădălina a mai profesat în domeniu pentru cunoscute publicații din branșă. Iubește autenticitatea și este mereu la curent cu tot ceea ce se întâmplă în domeniul pe care a ales să-l urmeze. Este dinamică, informată și gata să facă față oricărei provocări, indiferent cât de dificilă pare.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro