Reclamă

Armata israeliană a cerut refugiaților libanezi să nu se întoarcă la casele lor, avertizând că loviturile asupra satelor din Liban vor continua. Avertismentul a fost făcut public sâmbătă de un purtător de cuvânt al Forțelor de Apărare ale Israelului (IDF), fără a specifica exact care localități sunt vizate.

În ultima perioadă, IDF a cerut în mod repetat locuitorilor din anumite regiuni ale Libanului să-și părăsească casele. Aceste apeluri sunt urmate adesea de lovituri aeriene israeliene, conforme cu relatările agenției DPA. Un atac recent al Israelului a vizat moscheea din apropierea spitalului Salah Ghandour din Bint Jbeil, la cinci kilometri de frontieră, fiind acuzată că adăpostește un centru de comandă al Hezbollah.

„Centrul de comandă a fost folosit de teroriștii Hezbollah pentru a planifica și executa atacuri împotriva trupelor armatei și a statului Israel,” au afirmat forțele israeliene sâmbătă dimineața. Armata precizează că a notificat locuitorii și a colaborat cu oficiali din mai multe localități pentru a identifica acțiunile Hezbollah.

În urma bombardamentelor, cinci spitale au fost evacuate în sudul Libanului și Suburbiile de Sud ale Beirutului, cunoscute ca Dahye. Printre spitalele afectate se numără două din Bint Jbeil, spitalul guvernamental din Meiss al Jabal și spitalul Marjayoun, conform Agenției Naționale Libaneze de Presă. Centrul Medical Sfânta Tereza, din Dahye, a fost de asemenea evacuat după bombardamente intense.

Hezbollah, care acționează ca miliție și partid politic, administrează numeroase spitale în Liban. Conflictul s-a intensificat pe fondul campaniei militare a Israelului în Gaza și a escaladării ciocnirilor cu Hezbollah. Violențele au provocat aproape 2.000 de decese și au forțat 1,2 milioane de persoane să își părăsească locuințele, potrivit EFE.


Reclamă

Share.
© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro