Reclamă

Naomi Campbell a recunoscut că nu şi-a îndeplinit îndatoririle de administrator al organizaţiei caritabile Fashion for Relief. În ciuda acestui fapt, ea a subliniat că nu s-a implicat niciodată în abateri financiare şi nu a folosit organizaţia în interes personal, conform The Guardian.

Săptămâna trecută, lui Campbell i s-a interzis să conducă o organizaţie caritabilă timp de cinci ani. Acest fapt s-a petrecut după ce un raport a dezvăluit că ea şi alţi doi membri ai consiliului de administraţie au fost găsiți vinovaţi de conduită necorespunzătoare gravă şi de gestionare financiară necorespunzătoare, informează News.ro.

Fashion for Relief a reușit să strângă aproximativ 4,8 milioane de lire sterline din evenimente de modă caritabile pe parcursul a cinci ani până în 2020. Cu toate acestea, doar 10% din veniturile de 4,6 milioane de lire sterline au fost distribuite către organizațiile caritabile partenere sub formă de subvenţii, relevă ancheta Comisiei pentru caritate.

Ancheta a mai arătat că organizaţia cheltuia sume considerabile pe camere de hotel de lux, tratamente spa, securitate personală şi ţigări pentru Campbell în cadrul unui eveniment Fashion for Relief.

Un purtător de cuvânt al lui Campbell a afirmat că ea „îşi recunoaşte şi îşi acceptă responsabilitatea” în calitatea sa de administrator al Fashion for Relief. Deși a admis că „este posibil să nu fi fost implicată la fel de activ în operaţiunile de zi cu zi”, a insistat că „nu a fost niciodată implicată în nicio formă de comportament financiar necorespunzător”.

Între 2016 şi 2022, doar 8,5% din cheltuielile Fashion for Relief au fost alocate în scopuri caritabile, iar autoritatea de reglementare a identificat plăţi neautorizate de 290.000 de lire sterline către un administrator, bani care au fost folosiți inclusiv pentru room service şi tratamente spa.

Tim Hopkins, directorul adjunct al Comisiei pentru Caritate, a punctat că „Administratorii sunt obligaţi prin lege să ia decizii în interesul carităţii lor şi să respecte obligaţiile legale”. Ancheta a determinat că administratorii Fashion for Relief nu au îndeplinit aceste cerințe.

Autoritatea de reglementare a reușit recuperarea peste 400.000 de lire sterline de la Fashion for Relief, sumă folosită pentru a achita datoriile restante, iar restul banilor fiind redirecţionat către alte organizaţii caritabile.


Reclamă

Share.
© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro