Reclamă

Primul weekend de octombrie aduce vreme instabilă în toată țara, cu furtuni și temperaturi în scădere. În Moldova, Muntenia și Transilvania, meteorologii prognozează ploi torențiale, însoțite de fenomene electrice, grindină și vânt intens. Se așteaptă cantități de apă de până la 40…50 l/mp într-un timp scurt.

În restul regiunilor, ploile vor fi mai slabe cantitativ, dar sunt posibile și aici schimbări de vreme. Temperaturile maxime vor varia de la 16°C în zona de nord-vest, până la 29°C în sudul țării, în Capitală fiind așteptate furtuni cu precipitații de 15…25 l/mp și o maximă de 27°C.

Pentru această noapte, zona de est a teritoriului se va confrunta cu ploi torențiale și fenomene electrice, cu acumulări similare de apă. Pe alocuri, se va forma ceață, agravând condițiile de vizibilitate. Vântul se va menține slab până la moderat, iar temperaturile minime se vor încadra între 8°C în sud-vest și 20°C în zona litoralului, în București fiind prognozate valori între 14°C și 15°C.

Duminică, vremea rămâne instabilă în jumătatea estică, cu ploi torențiale însoțite de fenomene electrice și intensificări ale vântului. Aceleași precipitații consistente sunt așteptate și la nivel local. Temperaturile maxime vor oscila între 15°C în vest și 23°C în sud. În Capitală, ziua va fi marcată de ploi temporare, vânt slab până la moderat și o temperatură maximă de 22°C.

Diferențele de temperatură semnificative, de până la 10 grade Celsius, vor fi resimțite în întreaga țară pe parcursul zilei și în zilele următoare.


Reclamă

Share.
© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro