Reclamă

Militarii români au găsit vineri fragmente de drone rusești în Delta Dunării, atribuite, cel mai probabil, atacului masiv rusesc de săptămâna trecută. Autoritățile au anunțat că aceste rămășițe sunt într-o zonă extravilană și urmează să fie expertizate.

„Poliţia de Frontieră a informat Ministerul Apărării Naţionale, în dimineața zilei de vineri, 4 octombrie, cu privire la existenţa unor fragmente de dronă în zona canalului Litcov, la aproximativ un kilometru de confluenţa cu braţul Sf. Gheorghe. O echipă de specialişti din MApN, Serviciul Român de Informaţii şi Ministerul Afacerilor Interne a cercetat, în cursul acestei zile, perimetrul indicat, de unde a ridicat fragmente ale unei drone de origine rusească, urmând ca acestea să fie expertizate, conform procedurilor legale”, a transmis, vineri seară, Ministerul Apărării Naționale.

Zona investigată se află într-un loc fără infrastructură, astfel impactul material asupra teritoriului românesc a fost minimal, conform sursei oficiale.

„Ministerul Apărării Naţionale transmite un mesaj ferm de condamnare a acestor atacuri executate de Federaţia Rusă împotriva unor obiective şi elemente de infrastructură civilă ucrainene, care sunt nejustificate şi în gravă contradicţie cu normele de drept internaţional”, a adăugat Ministerul Apărării.

În cadrul unei statistici recente, până în prezent, au fost detectate cel puțin 17 drone pe teritoriul României. Acestea fie au survolat spațiul aerian românesc și s-au întors în Ucraina, fie s-au prăbușit în România.


Reclamă

Share.
© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro