Reclamă

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) a emis un avertisment pentru cetățenii români care se află, tranzitează sau intenționează să călătorească în Bosnia și Herțegovina. Autoritățile locale au anunțat cod roșu pentru întregul teritoriu al țării din cauza furtunilor puternice și a ploilor torențiale, în perioada 4 – 6 octombrie.

Conform informațiilor furnizate de Agerpres, mai multe drumuri au fost închise, iar ruta M17 a devenit impracticabilă pe porțiuni întinse. Cetățenii români sunt sfătuiți de MAE să consulte paginile de Internet ale Institutului Hidro-Meteorologic local la adresele www.fhmzbih.gov.ba și rhmzrs.com pentru informații actualizate.

De asemenea, cetățenii români care au nevoie de asistență consulară pot apela numerele de telefon ale Ambasadei României la Sarajevo: +38733668893 și +38733214022. Apelurile sunt redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetățenilor Români din Străinătate (CCSCRS) pentru a fi preluate de operatorii Call Center-ului în regim de permanență.

Dacă cetățenii români întâmpină situații dificile sau de urgență, se recomandă utilizarea telefonului de permanență al misiunii diplomatice a României în Bosnia și Herțegovina la +38761428354.

MAE sugerează cetățenilor să consulte și paginile de Internet consular-protection.ec.europa.eu, sarajevo.mae.ro și www.mae.ro pentru mai multe informații. Această măsură este esențială pentru a rămâne informați și pentru a se pregăti adecvat în fața potențialelor pericole cauzate de condițiile meteorologice extreme din Bosnia și Herțegovina.


Reclamă

Share.
© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro