Reclamă

Ministerul Afacerilor Externe și Ministerul Apărării Naționale au reușit să aducă în România, vineri, un nou grup de 74 de români aflați în situații vulnerabile, cetățeni români și membri de familie de gradul I, inclusiv femei, copii și cazuri medicale. Aceștia au sosit la bordul unei aeronave ale Forțelor Aeriene Române.
Zborul umanitar a avut loc în contextul ajutorului oferit de România populației civile din Republica Libaneză, prin transportul produselor alimentare în acea dimineață. Operațiunea de repatriere a fost sprijinită de personalul Ambasadei României la Beirut și de două echipe consulare mobile din cadrul Unității de reacție rapidă a MAE, care au facilitat eliberarea documentelor de călătorie.
Pentru a asigura siguranța transportului, au fost întreprinse demersuri pe lângă autoritățile locale din Liban. La sosirea pe teritoriul României, cetățenii români și membrii de familie au beneficiat de asistență din partea structurilor Ministerului Afacerilor Interne, în cooperare cu organizații neguvernamentale și Primăria București.
„Operațiunea este susținută, de asemenea, de alte autorități române”, precizează comunicatul Ministerului de Externe, care adaugă că „MAE și Ambasada României în Republica Libaneză vor rămâne în contact permanent cu cetățenii români și membrii lor de familie care și-au semnalat prezența și s-au înregistrat la misiunea diplomatică”.
Ministerul Afacerilor Externe reamintește românilor că din octombrie 2023 este în vigoare un avertisment de călătorie de nivel 8/9 – „EVITAŢI ORICE CĂLĂTORIE!” pentru întreaga Republică Libaneză, iar informațiile sunt actualizate constant, în funcție de evoluțiile de securitate din regiune.
MAE recomandă ferm cetățenilor români prezenți în Liban să-și înregistreze prezența la misiunea diplomatică a României la Beirut pentru a facilita protecția consulară.

Reclamă

Share.
© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro