Reclamă

O femeie în vârstă de 43 de ani din Buzău a fost reținută de polițiștii Biroului de Investigații Criminale Buzău pentru infracțiunea de însușire a unui bun găsit sau ajuns din eroare la făptuitor. Femeia ar fi găsit o sacoșă cu 28.000 de lei și și-ar fi însușit banii, conform informațiilor furnizate de Inspectoratul de Poliție Județean (IPJ) Buzău.

Potrivit IPJ, incidentul a avut loc pe o stradă din municipiul Buzău, la data de 1 octombrie. Sacoșa cu bani aparținea unei femei de 68 de ani din Buzău, care ar fi scăpat-o fără să își dea seama în timp ce mergea să predea banii unei persoane, la un punct de întâlnire.

IPJ a precizat: „Banii, 28.000 de lei, ar fi aparținut unei femei, de 68 de ani, din Buzău, care ar fi scăpat sacoșa, fără să-și dea seama, la data de 1 octombrie a.c., în timp ce se deplasa către un punct de întâlnire cu o persoană căreia urma să-i predea. Ieri, femeia a sesizat poliția cu privire la cele întâmplate și, în decurs de numai câteva ore, polițiștii au identificat persoana care ar fi luat sacoșa indicată și au depistat-o. În urma materialului probator administrat, persoana a fost reținută pentru 24 de ore, iar astăzi urmează a fi prezentată parchetului pentru a dispune cu privire la măsura preventivă”, a transmis IPJ.

Conform legislației, persoanele care își însușesc bunuri găsite sau ajunse din eroare în posesia lor și nu le predau autorităților sau proprietarilor de drept în termen de 10 zile, riscă pedeapsa cu închisoarea de la o lună la trei luni sau amendă.


Reclamă

Share.
© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro