Reclamă

Pentagonul a declarat că nu dorește ca România sau Polonia să doboare rachete rusești deasupra Ucrainei, conform cererilor insistente ale președintelui ucrainean Volodimir Zelenski. Conform purtătorului de cuvânt al Departamentului American al Apărării, aceasta ar putea fi considerată drept o implicare directă a NATO în conflictul din Ucraina.

Jurnalistul a întrebat despre posibilitatea ca NATO să ajute la interceptarea rachetelor și dronelor iraniene, menționând că ajutorul este posibil în cazul Israelului. „Vorbim de două situații și două câmpuri de luptă foarte diferite,” a explicat Sabrina Singh, purtător de cuvânt al Pentagonului. „Președintele a garantat că Statele Unite nu vor trimite soldați în Ucraina, dar susținem Ucraina în lupta pentru eliberarea teritoriului suveran.”

Întrebată dacă doborârea acestor ținte cu rachete lansate de pe teritoriul polonez sau român ar implica trimiterea de soldați, Sabrina Singh a răspuns: „Ne-ar implica în război, dar într-un alt mod. În prezent, suntem de părere că Ucraina a reușit să se apere cu succes de atacurile rusești.”

Această poziție a Pentagonului subliniază complexitățile politice și militare ale conflictului din regiune, subliniind că declanșarea unor acțiuni directe de apărare de către țările membre NATO ar putea escalada și mai mult situația.

Recapitulând, Pentagonul nu susține ca România sau Polonia să intercepteze rachetele rusești la cererea Ucrainei, datorită riscului de implicare directă a NATO în conflict. În același timp, Statele Unite continuă să sprijine Ucraina în lupta sa pentru apărarea teritoriului său suveran, fără a trimite soldați americani pe teren.


Reclamă

Share.
© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro