Reclamă

Federaţia internaţională de fotbal (FIFA) a propus federaţiilor naţionale să deschidă o a treia fereastră de transferuri, cu durata de zece zile, înainte de Cupa Mondială a Cluburilor, care va avea loc în Statele Unite între 15 şi 13 iulie 2025. Propunerea a fost dezvăluită într-un comunicat oficial al forului internaţional, citat de agenţiile de presă.

În documentul oficial, FIFA a precizat că „federaţiile membre ale FIFA cu cluburi participante la Cupa Mondială a Cluburilor vor avea posibilitatea de a deschide o perioadă excepţională de înregistrare între 1-10 iunie 2025 (pentru toate cluburile lor afiliate) înainte de începerea competiţiei”. Totodată, se menţionează că „decizia de a deschide sau nu o fereastră suplimentară rămâne la latitudinea exclusivă a fiecărei federaţii membre a FIFA în cauză”.

Noua perioadă de transferuri se adaugă celor tradiţionale, din iarnă şi vară, oferind cluburilor participante la Cupa Mondială a Cluburilor oportunitatea de a se întări înainte de startul competiţiei din SUA. În contextul în care contractele fotbaliştilor expiră de regulă la data de 30 iunie, Consiliul FIFA a adus şi o măsură de flexibilitate, prin care jucătorii aflaţi la final de contratc în mijlocul Cupei Mondiale a Cluburilor pot alege să joace fie pentru echipa veche, fie pentru una nouă, permiţând astfel transferurile înainte de termenul oficial de expirare a contractelor.

Propusă de Gianni Infantino, preşedintele FIFA, noua formulă a Cupei Mondiale a Cluburilor a generat discuţii aprinse în ultimele luni, pe fondul îngrijorărilor legate de un calendar fotbalistic deja încărcat. Competiţia va aduna 32 de echipe din şase confederaţii continentale, împărțite în opt grupe a câte patru echipe fiecare, cu primele două clasate calificându-se în fazele eliminatorii, care încep cu optimile de finală.


Reclamă

Share.
© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro