Reclamă

O lovitură israeliană, produsă vineri dimineaţă în apropiere de punctul de trecere Masnaa, aflat la frontiera Libanului cu Siria, a făcut impracticabil un drum crucial folosit de sute de mii de oameni pentru evacuare, a declarat ministrul libanez al Transporturilor, Ali Hamieh, pentru Reuters, citat de News.ro. Atacul a avut loc pe teritoriul libanez, provocând un crater cu un diametru de patru metri, a adăugat ministrul.

De cealaltă parte, un purtător de cuvânt militar al Forţelor de Apărare ale Israelului (IDF) a acuzat gruparea armată libaneză Hezbollah că utilizează această rută pentru transportul de echipamente militare în Liban. „IDF nu va permite contrabanda cu aceste arme şi nu va ezita să acţioneze dacă va fi forţată să o facă, aşa cum a făcut de-a lungul acestui război”, a declarat Avichay Adraee, purtătorul de cuvânt al IDF, pe rețeaua de socializare X.

Potrivit ministrului Hamieh, punctul de trecere se află sub autoritatea statului libanez, confirmând în cadrul unei conferinţe de presă susținute joi.

Statistici guvernamentale libaneze arată că peste 300.000 de persoane, majoritatea fiind cetăţeni sirieni, au trecut în Siria din Liban pe parcursul ultimelor 10 zile, încercând să evite intensificarea bombardamentelor israeliene.

Lovitura din apropierea punctului de trecere Masnaa subliniază tensiunile continue din regiune și îngrijorările internaționale cu privire la siguranța civililor. Fără posibilitatea de a traversa pe drumul avariat, evacuarea către Siria s-ar putea complica, afectând numeroase vieți.


Reclamă

Share.

Mircea Becheanu, un jurnalist cu o carieră de peste două decenii, este renumit pentru reportajele sale incisive și analizele aprofundate ale evenimentelor politice și sociale. Dedicația sa pentru jurnalismul de calitate și integritatea profesională l-au transformat într-o voce respectată și influentă în media.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro