Reclamă

Israelul a efectuat unsprezece lovituri consecutive în sudul Beirutului, zona fiind un bastion al grupării Hezbollah, a declarat o sursă apropiată mişcării şiite libaneze joi seara. Sursa, care a cerut să rămână anonimă, a confirmat că bombardamentele au fost de o intensitate semnificativă, cauzând alarmele mașinilor să răsune și clădirile din capitala libaneză să fie zguduite.

Agenția AFP, citată de Agerpres, a raportat că aceste lovituri au provocat explozii puternice în apropierea aeroportului internațional din Beirut. De asemenea, o dintre țintele atacului efectuat vineri dimineață a fost Hashem Safieddine, un posibil succesor al liderului Hezbollah, Hassan Nasrallah.

BBC a relatat că în aceeași zi, armata israeliană a transmis locuitorilor din proximitatea capitalei libaneze să evacueze zona din jurul a două clădiri și să se îndepărteze la o distanță de 500 de metri, menționând că lângă una dintre clădiri se află un spital, conform reportajului CNN.

Într-un comunicat oficial, armata israeliană a declarat joi că va continua loviturile împotriva Hezbollah, după ce, în decursul a trei zile de confruntări terestre cu mișcarea islamistă în sudul Libanului, au fost uciși nouă soldați israelieni. Loviturile aeriene din cursul zilei de joi au vizat în principal zone ale Beirutului și suburbiile sale, printre care și sediul general al informațiilor Hezbollah.

Potrivit raportului armatei israeliene, în cadrul loviturilor efectuate, au fost lovite 15 ținte considerate teroriste ale Hezbollah din Beirut, aceste locații fiind identificate ca puncte de producție și depozitare a armelor. Evenimentele recente subliniază o intensificare a conflictului dintre Israel și Hezbollah, în urma acestor atacuri.


Reclamă

Share.
© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro