Reclamă

BBC a anulat un interviu cu fostul premier britanic, Boris Johnson, programat să fie difuzat în prime-time, după ce una dintre cele mai cunoscute prezentatoare ale postului i-a trimis din greșeală notițele cu întrebările pregătite pentru dialog. Informația a fost raportată de agenția de știri Reuters și preluată ulterior de news.ro.

Laura Kuenssberg, fost editor politic al BBC și în prezent gazda principală a emisiunii de știri de duminică dimineața, a explicat că a trimis accidental lui Johnson materialele destinate echipei sale. Greșeala a determinat anularea interviului, ce era programat să fie difuzat joi seara.

„Este foarte frustrant și nu are rost să pretindem că este altceva decât jenant și dezamăgitor, deoarece există o mulțime de întrebări importante care trebuie puse”, a menționat Kuenssberg într-o postare pe X. „Dar lăsând fețele roșii deoparte, onestitatea este cea mai bună politică”, a mai adăugat ea.

Interviul ar fi marcat prima apariție TV importantă a lui Johnson pentru promovarea memoriilor sale, intitulate „Unleashed”, care urmează să fie publicate pe 10 octombrie. Se aștepta ca discuția să abordeze subiecte precum gestionarea pandemiei de COVID-19 și petrecerile controversate de la Downing Street, care au contribuit la încheierea mandatului său de premier.

Ca radiodifuzor de stat, BBC se confruntă adesea cu presiuni legate de tratamentul acordat politicienilor, corespondenții săi politici fiind frecvent criticați pe rețelele sociale pentru presupusele favorizări ale unui partid în detrimentul celuilalt.

Un purtător de cuvânt al BBC a declarat că eroarea a făcut interviul „nesustenabil” și că s-a ajuns la un acord între BBC și echipa lui Johnson pentru a-l anula.


Reclamă

Share.

Mircea Becheanu, un jurnalist cu o carieră de peste două decenii, este renumit pentru reportajele sale incisive și analizele aprofundate ale evenimentelor politice și sociale. Dedicația sa pentru jurnalismul de calitate și integritatea profesională l-au transformat într-o voce respectată și influentă în media.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro