Reclamă

Nouă persoane au fost ucise în urma atacurilor aeriene israeliene de miercuri noapte asupra Beirutului, potrivit unor oficiali libanezi. Zgomote de explozii au continuat să se audă pe parcursul zilei de joi, conform relatărilor prezentate de BBC.

Forțele de Apărare ale Israelului (IDF) au declarat că loviturile au vizat „centre de comandă și mijloace de colectare a informațiilor” aparținând Hezbollah. Potrivit unui comunicat, Israelul susține că țintele atacate fac parte din „sediul de informații al Hezbollah” din Beirut.

Purtătorul de cuvânt al Hezbollah a confirmat pentru BBC că biroul mass-media din Beirut al grupării a fost lovit de mai multe ori în cursul zilei de joi, dar etajul unde se află biroul nu a fost afectat. „Clădirea din Bachoura, în care locuia un membru Hezbollah și care adăpostea un centru medical afiliat Hezbollah, a fost distrusă,” a relatat IDF.

Potrivit Ministerului Sănătății din Liban, atacurile recente au dus la moartea a nouă persoane și rănirea altor 14. Între timp, numărul total al victimelor raidurilor din începutul agresiunii, pe 8 octombrie 2023, ajunge la 1.974 de persoane, dintre care 127 sunt copii, conform ministrului libanez al Sănătății, Firass Abiad.

Jeanine Hennis, coordonatorul special al Națiunilor Unite pentru Liban, a declarat că „sentimentul de siguranță dispare zi de zi în toate părțile din Beirut”. Ea a subliniat că atacurile Israelului au vizat și zone considerate anterior sigure din oraș.

Georgiana Nabbout, o româncă stabilită în nordul Libanului, a povestit despre situația disperată a locuitorilor, mulți fiind forțați să doarmă pe străzi. „Ca româncă, mă gândesc zilnic la cum ar fi fost mai bine în țara mea, dar acum este momentul să ne sprijinim”, a spus ea pentru Digi24.

Autoritățile libaneze continuă să monitorizeze situația, oferind ajutor celor afectați și încercând să gestioneze consecințele devastatoare ale atacurilor aeriene.


Reclamă

Share.
© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro