Reclamă

Un crater uriaș în asfalt a provocat haos pe Drumul Județean 226 din județul Constanța, determinând închiderea traficului după ce mai multe mașini au fost avariate. O groapă adâncă de câțiva metri, formată chiar pe carosabil, a surprins mai mulți șoferi, punându-le viața în pericol.

Patru vehicule au suferit daune semnificative, iar un șofer, care a plonjat direct în groapă, a scăpat nevătămat printr-o minune. „Cam vreo 7, 8 metri e groapa. Din șosea nu se vedea nimic, era surpătura frumos făcută așa, e plină cu apă. Cred că aveam 60, 70, atât aveam la oră. N-am mai putut… M-am trezit cu groapa în față, n-am putut… din inerție, mașina a sărit. Noi mulțumim frumos că am scăpat cu viață. Vai de mine! Asta e în primul rând, să știți.”, a declarat un șofer implicat.

Un alt șofer a reușit să evite groapa în ultimul moment, dar nu a fost scutit de pagube. „Se vedea, așa, ca un fel de apă și deodată s-a surpat și pe margine când am trecut eu și am apucat să iau de volan brusc, ca să nu intru frontal în groapă. Amândouă genți, și cu cauciucuri, și baia spartă, care uleiul…”, a relatat el.

Incidentul a fost cauzat de avarierea unei țevi de refulare, în urma unor lucrări de extindere a rețelelor electrice, conform explicațiilor oferite de Irina Cârstea, purtător de cuvânt la Regia Autonomă Judeţeană de Apă Constanţa. Constructorul responsabil nu a respectat avizul emis pentru lucrări, ceea ce a dus la deteriorarea infrastructurii subterane și la apariția craterului.

Elena Aftene, purtător de cuvânt al Primăriei Năvodari, a precizat că toate costurile de reparare a drumului vor fi suportate de companiile de utilități implicate. Totodată, poliția a deschis o anchetă pentru a investiga circumstanțele producerii incidentului.

Reprezentanții firmei de construcții nu au oferit până acum o declarație oficială. Șoferii implicați așteaptă să fie clarificate responsabilitățile pentru despăgubirea daunelor suferite.


Reclamă

Share.

Mircea Becheanu, un jurnalist cu o carieră de peste două decenii, este renumit pentru reportajele sale incisive și analizele aprofundate ale evenimentelor politice și sociale. Dedicația sa pentru jurnalismul de calitate și integritatea profesională l-au transformat într-o voce respectată și influentă în media.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro