Reclamă

Ministrul Educației, Ligia Deca, a evitat să răspundă clar întrebărilor privind neregulile din școlile sanitare postliceale, semnalate de Digi24. În ciuda evidențelor aduse de jurnalista Carla Tănasie de-a lungul timpului, posturile din spitale rămân neocupate, în timp ce mii de asistenți ies pe bandă rulantă, unii neavând abilități elementare de scriere.

În cadrul unei conferințe de presă, Ligia Deca a refuzat să ofere un răspuns concret, declarând: „Nu vă pot spune ce s-a întâmplat acum doi ani. Dacă aveți dovezi curente cu privire la încălcare de legislație, vă rog să ni le aduceți la cunoștință și cred că acest dialog nu trebuie să fie unul bilateral, având în vedere că suntem la o conferință de presă unde cred că interesul este pentru acest eveniment.”

Situația tensionată din domeniul educației sanitare postliceale este accentuată de faptul că doar 10% dintre absolvenți reușesc să treacă de concursurile din spitale, mulți dintre ei neavând pregătirea necesară, în timp ce școlile continuă să funcționeze ca adevărate „fabrici de bani”.

Directoarea unei astfel de școli a declarat: „Legea ne permite să-i înscriem cu bacalaureat sau fără bacalaureat și fără limită de vârstă. Și la 70 de ani dacă vrea să facă școala pentru el, nu-l refuzăm.” Acest comentariu este extras din investigația Digi24 „Cum au devenit postlicealele sanitare fabrici de bani. Deși scot absolvenți pe bandă rulantă, posturile din spitale rămân neocupate”, parte a campaniei „Pacient în România” realizată de Carla Tănasie.


Reclamă

Share.

Tânăr jurnalist de 25 de ani, absolventă a Facultății de Litere din Craiova, promptă atunci când vine vorba de redactarea articolelor de calitate, Mădălina a mai profesat în domeniu pentru cunoscute publicații din branșă. Iubește autenticitatea și este mereu la curent cu tot ceea ce se întâmplă în domeniul pe care a ales să-l urmeze. Este dinamică, informată și gata să facă față oricărei provocări, indiferent cât de dificilă pare.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro