Reclamă

Fundația Renașterea, condusă de Mihaela Geoană, soția candidatului independent Mircea Geoană, a primit o donație de 14.800 de euro în anul 2023 de la soții Rareș și Ramona Mănescu, conform unui răspuns transmis către Digi24.ro. Mihaela Geoană a precizat că această sumă a fost strânsă în urma unui eveniment organizat de o companie privată în octombrie 2023.

Evenimentul a avut un scop caritabil, fiind organizată o licitație cu strigare pentru a colecta fonduri destinate Fundației Renașterea. Participanții la acest eveniment au avut oportunitatea de a licita pentru 16 obiecte diferite, dintre care două au fost achiziționate de soții Mănescu în schimbul sumei de 14.200 de euro. „Ca urmare a acestei licitații s-a făcut o donație de 14200 euro, reprezentând ambele obiecte licitate, având ca temei contractul de donație 350/09.10.2023”, se specifică în răspunsul oferit de Fundația Renașterea către Digi24.ro.

Mihaela Geoană a subliniat că Fundația Renașterea nu a primit niciun fel de donații, sponsorizări cash sau prin transfer bancar de la cetățeni ruși. Mai mult, ea a catalogat interesul pentru o potențială legătură a fundației cu cetățeni ruși ca parte a unei ‘operațiuni de kompromat’ îndreptate împotriva soțului său, Mircea Geoană, candidat independent în cursa prezidențială.

Este de precizat că, deși Fundația Renașterea nu este implicată direct în campania electorală a lui Mircea Geoană, acesta ia parte la diverse evenimente și campanii organizate de fundație, ultima asemenea participare având loc pe 2 octombrie.

Un context suplimentar al discuțiilor recente este legat de Rareș Mănescu, un fost coordonator de campanie pentru Mircea Geoană, implicat într-o anchetă internațională. Aceasta dezvăluie că Mănescu, fost primar al Sectorului 6, a co-fondat o firmă cu un om de afaceri rus în perioada în care colabora cu Geoană.

Aceste evoluții vin pe fondul întrebărilor adresate de Digi24.ro candidatului Mircea Geoană, asociației România Renaște și lui Rareș Mănescu, pentru a clarifica rolul acestuia din urmă în campania prezidențială.


Reclamă

Share.
© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro