Reclamă

Aproape 200 de pasageri ai unui zbor Ryanair de pe aeroportul Brindisi din Italia au fost nevoiți să coboare pe toboganele de urgență după ce un incendiu a izbucnit la unul dintre motoarele aeronavei. Pompierii au intervenit rapid, asigurând evacuarea în siguranță a tuturor celor 184 de pasageri aflați la bord.

Incidentul, care a avut loc joi, a determinat închiderea temporară a aeroportului de către autorități. Conform unei declarații oficiale din partea Aeroporti di Puglia, „problema a apărut atunci când aeronava era deja aliniată pentru decolare, necesitând evacuarea pasagerilor cu tobogane de urgență. Toate operațiunile s-au desfășurat în condițiile maxime de siguranță pentru pasageri și echipaj.”

Pasagerii au fost apoi asistați la aeroport de personalul de la Aeroporti di Puglia. Nicio persoană nu a suferit răni grave în urma acestui incident.

Un purtător de cuvânt al Ryanair a declarat: „Zborul FR8826 de la Brindisi la Torino a fost întârziat în această dimineață după ce echipajul de cabină a observat fum la exteriorul aeronavei. Pasagerii au fost debarcați fără incidente și s-au întors la terminal cu autobuzul. Ne cerem sincer scuze pasagerilor afectați pentru această întârziere, iar o aeronavă de rezervă va opera zborul FR8826 de la Brindisi la Torino în cursul acestei dimineți.”

Aeroportul Brindisi, operat de companiile aeriene Ryanair și British Airways, coordonează anual zboruri pentru peste trei milioane de pasageri. Incidentul vine pe fondul unui alt eveniment recent în care un avion Ryanair a suferit defecțiuni majore la aterizarea pe aeroportul Orio al Serio din Bergamo, lângă Milano. Toate operațiunile de pe acel aeroport au fost și ele temporar suspendate.


Reclamă

Share.
© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro