Reclamă

Mircea Geoană continuă să susțină că atât jurnaliștii, cât și forțe din Rusia desfășoară o campanie de compromitere împotriva lui, după ce legăturile conflictuale dintre fostul său coordonator de campanie, Rareș Mănescu, și un propagandist rus, au ieșit la iveală. Geoană a recunoscut că Mănescu a colaborat cu asociația care îi susține candidatura, dar nu a dezvăluit motivele exacte pentru care acesta ar fi părăsit proiectul. Afirmațiile au fost făcute la sediul Biroului Electoral Central, când Geoană și-a depus candidatura pentru prezidențialele din 2024.

„Acest tip de kompromat, generat și condus de la Moscova, face parte din arsenalul de război hibrid declanșat împotriva democrațiilor occidentale. Trebuie investigată până la ultimul detaliu operațiunea de compromitere a unui fost oficial NATO”, a declarat Geoană.

Scandalul a fost amplificat de o investigație internațională coordonată de The Organised Crime and Corruption Reporting Project (OCCRP) și alți parteneri, subliniind afacerile desfășurate de Rareș Mănescu cu un om de afaceri rus. Geoană acuză și partidele din România că îl încearcă să îl discrediteze.

Attila Biro, jurnalist implicat în investigație, neagă acuzațiile aduse și precizează: „Platforma Context.ro nu este finanțată de Mihail Hodorkovski, iar sursele noastre de finanțare sunt publice. Am investigat crima organizată transfrontalieră de ani de zile”.

OCCRP, fondată de Drew Sullivan și jurnalistul român Paul Radu, a fost recunoscută pentru multiple investigații și nominalizată la Premiul Nobel pentru Pace în 2023. Geoană, în același context, a menționat legăturile sale trecute cu familia Mănescu și a clarificat că participarea lui Mănescu la campania sa a fost episodică.

Alina Achim, purtătoarea de cuvânt a platformei România Renaște, sprijină declarațiile lui Geoană. Ea a explicat că s-a renunțat la colaborarea cu Rareș Mănescu din cauza performanței acestuia, adăugând că vizitele lui Geoană din 2009 la Moscova nu au relevanță în campania actuală.

Digi24.ro a încercat să obțină răspunsuri detaliate de la Geoană și echipa sa, cu privire la rolul lui Mănescu în campanie, însă a rămas fără un răspuns clar și detaliat.


Reclamă

Share.

Mircea Becheanu, un jurnalist cu o carieră de peste două decenii, este renumit pentru reportajele sale incisive și analizele aprofundate ale evenimentelor politice și sociale. Dedicația sa pentru jurnalismul de calitate și integritatea profesională l-au transformat într-o voce respectată și influentă în media.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro