Reclamă

Un actor statal neidentificat este suspectat că ar fi responsabil de piratarea datelor a zeci de mii de membri ai poliției olandeze, a anunțat ministrul Justiției, David van Weel. Potrivit unei declarații făcute de acesta, informațiile dezvăluite includ coordonatele a aproximativ 65.000 de agenți de poliție din Olanda.

Ministrul a informat Parlamentul că „serviciile de informații și de securitate consideră că cel mai probabil un actor statal este responsabil de această piratare”. În fața acestei situații critice, ministrul a declarat: „Îmi pot imagina că polițiștii sunt îngrijorați de consecințele posibile ale acestei piratări”. În plus, David van Weel a asigurat că „poliția face tot ceea ce poate pentru a proteja agenții și a preveni alte pagube”.

Acest eveniment vine după ce, în luna februarie, serviciile militare olandeze au descoperit un malware în rețeaua informatică utilizată de armata olandeză. La acea vreme, autoritățile olandeze acuzaseră China că s-ar afla în spatele acestei operațiuni.

Impactul posibil al acestor divulgări rămâne neclar în contextul în care discuțiile despre securitatea cibernetică capătă un caracter din ce în ce mai alarmant în România și nu numai.


Reclamă

Share.
© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro