Reclamă

Lionel Messi, celebrul fotbalist argentinian, a obținut al 46-lea trofeu din carieră după ce Inter Miami a învins-o pe Columbus Crew cu 3-2 în deplasare, marcând astfel cucerirea MLS Supporters’ Shield. Această victorie stabilește Inter Miami drept cea mai bună echipă din sezonul regulat al ligii profesioniste nord-americane.

Până în prezent, Messi a acumulat cele mai multe trofee în cariera sa, cu două dintre acestea câștigate cu echipa din Florida, Leagues Cup în 2023 și MLS Supporters’ Shield în 2024. Acest lucru îl plasează pe Messi în fruntea listei jucătorilor cu cele mai numeroase trofee câștigate, fiind urmat de brazilianul Dani Alves cu 44 de trofee, egipteanul Hossam Ashour cu 39 de trofee, spaniolul Andres Iniesta cu 38, și brazilianul Maxwell cu 37 de trofee.

În rândul acestor jucători de renume se mai află și spaniolul Gerard Pique împreună cu galezul Ryan Giggs, având fiecare câte 36 de trofee, alături de ei intrând și spaniolul Sergio Busquets, care a atins această cifră odată cu câștigarea MLS Supporters’ Shield.

Mai jos în clasament se află portughezul Cristiano Ronaldo, francezul Karim Benzema și englezul Kenny Dalglish, fiecare cu câte 35 de trofee. Messi, alături de Sergio Busquets, Jordi Alba și Luis Suarez, a câștigat împreună 14 trofee, dintre care MLS Supporters’ Shield este primul obținut cu Inter Miami. Celelalte 13 trofee fuseseră câștigate în perioada în care jucau pentru FC Barcelona, incluzând patru titluri de LaLiga, patru de Copa del Rey, un titlu de Champions League, un titlu de Supercupa Europei, două de Supercupa Spaniei și un titlu la Cupa Mondială a Cluburilor.

Aceste realizări ale fotbalistului argentinian Lionel Messi subliniază faptul că performanțele sale sunt unele de top, acesta continuând să-și adauge noi distincții impresionante în palmares.


Reclamă

Share.
© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro