Reclamă

Administrația Națională de Meteorologie a emis o informare de vreme instabilă care va afecta întreg teritoriul României în zilele următoare. Începând de joi, 2 octombrie, ora 21:00, ploi semnificative își vor face apariția, afectând inițial Banatul, Crișana și Maramureșul, urmând să se extindă treptat spre Transilvania, Oltenia și nord-vestul Munteniei până sâmbătă, 5 octombrie.

Astfel, ploile vor cuprinde majoritatea regiunilor de sâmbătă și vor persista în special în jumătatea de est a țării în ziua de duminică, 6 octombrie. „Vor fi averse, însoțite pe spații mici de descărcări electrice, iar în intervale scurte de timp sau prin acumulare se vor înregistra cantități de apă de 20-30 l/mp și pe arii restrânse peste 40-50 l/mp”, au precizat meteorologii.

În regiunile vestice, sud-vestice și estice, vântul va prezenta intensificări temporare, cu viteze de 40-50 km/h. Avertizarea meteorologică este valabilă până luni, 7 octombrie, ora 10:00.

Paralel, a fost emisă și o avertizare cod galben de vânt puternic pentru joi, 3 octombrie, ora 23:00, până vineri, 4 octombrie, ora 21:00. În acest interval, vântul va avea intensificări în Banat, sudul Crișanei și în Carpații Meridionali, unde rafalele vor depăși 70-80 km/h. „Vântul va avea intensificări în Banat, sudul Crișanei și în Carpații Meridionali, cu viteze în general de 55-65 km/h”, a subliniat ANM.

Joi noapte, cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab până la moderat, cu temperaturi minime de 10-12 grade Celsius. Vineri, temperatura va continua să crească, devenind mai caldă decât în mod obișnuit pentru această perioadă, cu temperaturi maxime de 27-28 de grade și minime de 13-15 grade, cer variabil și probabilitate redusă de ploaie. Sâmbătă, deși vremea se va menține caldă, instabilitatea atmosferică va crește, cu averse și descărcări electrice. Duminică, vremea se va răci, temperaturile maxime ajungând la 21-22 de grade, iar minimele la 10-12 grade Celsius.


Reclamă

Share.

Mircea Becheanu, un jurnalist cu o carieră de peste două decenii, este renumit pentru reportajele sale incisive și analizele aprofundate ale evenimentelor politice și sociale. Dedicația sa pentru jurnalismul de calitate și integritatea profesională l-au transformat într-o voce respectată și influentă în media.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro